• +40 742 110 796
  • office.rstexpert@gmail.com
  • Str. Ion Creanga, Nr.18, Rm. Valcea, Valcea
Instalatii de impamantare si paratrasnet

Instalatii de impamantare si paratrasnet

Instalatii de impamantare

Executam instalatii de impamanatre care reprezinta ansamblul format din electrozi ingropati in pamant, legati intre ei, si conductoare de legare la pamant, montate intre electrozi si intre acestia si instalatiile electrice. Rolul acestor instalatii electrice este de a dirija in pamant, in conditii de siguranta a curentilor provenind din descarcari atmosferice sau a curentilor de defect datorita deteriorarii izolatiei (instalatie de legare la pamant de protectie), precum si asigurarea unui anumit mod de functionare a instalatiilor de curenti tari sau telecomunicatii.

Instalatii de paratrasnet

Executam instalatii de paratrasnet care protejeaza imobilele impotriva loviturilor diferite de trasnet din zona imobilului.

Dupa tipul captatorului, paratraznetele pot fi: paratrasnete verticale sau primar si paratrasnete orizontale sau de suprafata.

Paratraznetele au in componenta 3 parti principale:
• Captatorul loviturii de traznet confectionat din material conducator
• Conducatorul de legatura intre captator si prize de pamant
• Priza de pamant a captatorului

Se poate folosi captatorul loviturilor de traznet un paratraznet cu dispozitiv de amorsare (PDA) care reprezinta o solutie eficienta si necostisitoare de protectie impotriva traznetului, asigurand raze mari de de protectie la inaltimi mici de montare